Kleurkeur – Snippergroen krijgt bio-diversiteit

We komen een pleidooi tegen voor beter bermen- en groenstroken tegen. De Vlinderstichting en de Stichting Groenkeur hebben in 2019 een “Kleurkeur” ontwikkeld. Dankzij deze Kleurkeur kunnen opdrachtgevers en aannemers zich voorbereiden op een nieuwe standaard voor insectenvriendelijk bermbeheer. Beter bermbeheer zorgt voor meer bloemen en een grotere overlevingskans van insecten als vlinders en bijen. Eigenlijk dus Kleurkeur voor snippergroen!

We horen regelmatig van overheden dat men niet zo zit te wachten op beheer van al die kleine stukjes grond. Vaak hanteert men dan ook termen als ‘snippergroen’, ‘restgroen’, enz. Het kost veel (extra) geld om kleine strookjes goed te onderhouden. En maatwerk is sowieso duurder.

Maar ja, de uitdaging van deze tijd is wel dat we aan de slag gaan met behoud van bio-diversiteit. Er is immers al veel verloren gegaan. En als we de burger willen vragen om zijn tegeltuintje weer om te toveren tot een plekje waarin water de grond in kan zuigen, dan moet je als overheid zelf natuurlijk ook het goede voorbeeld geven.

En daarmee hebben we weer een extra reden er bij om aan de slag te gaan met illegaal grondgebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *